36,00€
Στην τιμή της φιάλης συμπεριλαμβάνετε και ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που βοηθά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του κρασιού. Διαβάστε περισσότερα
Το Καράμητρος Moi Je M’en Fous Ροζέ είναι ένα κρασί από την υπέροχη ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου, με ιδιαίτερα αρώματα και χρωματικούς τόνους, αφήνοντάς σου μια ρομαντική και γοητευτική εντύπωση.
Προκλητικό τόσο στο όνομα όσο και στο packaging το Moi Je M’en Fous του Domaine Monsier Nicolas.
Μέσα στην αδιαφανή φιάλη βρίσκεται ένα ανοιχτόχρωμο ροζέ από Μοσχάτο Αμβούργου, που όμως -λόγω της γρήγορης πίεσης των σταφυλιών- διόλου δεν “μοσχατίζει” αφού κυρίαρχες –αν και ιδιαίτερα ντροπαλές- είναι οι νότες άγουρου φραγκοστάφυλου και ορυκτών.
Όμως και η συνέχεια είναι εξίσου σοφιστικέ μιας το ιδιαίτερο αυτό ροζέ του Domaine Monsier Nicolas διαθέτει ελαφρύ βάρος, υπέροχη οξύτητα και “άγριο” τελείωμα που boost- άρεται από αντιληπτές τανίνες.
Όνομα και πράμα συνεπώς το έξοχο Moi Je M’en Fous, αφού όταν το έχεις στο ποτήρι “δεν σου καίγεται καρφί”!
Πρόταση σερβιρίσματος: Το σερβίρουμε στους 10-12°C και ταιριάζει με πουλερικά, λευκές σάλτσες, σαλάτες, ζυμαρικά και τυριά.
Για την Ιστορία
Μοναδικό ανάμεσα στα διάφορα είδη του μοσχάτου, το μοσχάτο Αμβούργου ξεχωρίζει από τις ερυθρωπές ρώγες του. Είναι μία από τις λίγες ποικιλίες που οινοποιούνται και παράλληλα καταναλώνονται ως επιτραπέζιες, γιατί έχει νόστιμο σταφύλι, έτοιμο να σαγηνεύσει με το άρωμά του, αλλά και να συμμετάσχει σε ερυθρά, ροζέ και γλυκά κρασιά.
Το μοσχάτο Αμβούργου απαντάται στον αμπελώνα της κεντρικής Ελλάδας και ιδιαίτερα αυτόν του Τυρνάβου, όπου κυριαρχεί. Τα εκρηκτικά και γλυκά αρώματά του, που θυμίζουν εσάνς γαρίφαλου, είναι το μεγάλο ατού της ιδιαίτερης αυτής ποικιλίας. Έτσι, ενώ συνήθως η χαμηλή οξύτητα και οι μαλακές ταννίνες του μοσχάτου Αμβούργου δεν επιτρέπουν εύκολα να σταθεί από μόνο του για την παραγωγή μονοποικιλιακών οίνων, η προσθήκη του σε χαρμάνια είναι θαυματουργή. Αρκεί μια μικρή ποσότητα για να αναστήσει ακόμα και το πλέον άτονο αρωματικά κρασί. Εκεί πάντως που είναι ασυναγώνιστο, είναι στην παραγωγή αποσταγμάτων, με τον άμβυκα να δρα σα μεγεθυντικός φακός των αρετών του.
Σπάνιο, ασυνήθιστο και μοντέρνο, το μοσχάτο Αμβούργου μπορεί να ανοίξει τις κλειστές πόρτες των ερυθρών κρασιών σε νέους καταναλωτές, αλλά και να ολοκληρώσει αξέχαστα ένα γεύμα ή ένα δείπνο, με τη μορφή ενός φίνου χωνευτικού ποτού (digestif).
| Κατηγορία | Φιάλη Ροζέ |
|---|---|
| Ποικιλία | Μοσχάτο Αμβούργου |
| Οινοποιός | Κτήμα Καραμήτρος |