Κατάστημα

Μαυροδάφνη Πατρών, Καρελλά 1944

600,00


Στην τιμή της φιάλης συμπεριλαμβάνετε και ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που βοηθά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του κρασιού. Διαβάστε περισσότερα

Τιμή φιαλης για το σπίτι: €

Η Μαυροδάφνη αυτή είναι μέρος ποσότητας 86.000 λίτρων και παρασκευάστηκε το φθινόπωρο του 1944 από τον Γ.Καρέλα με λιαστά σταφύλια Μαυροδάφνης περιοχής Καλλιθέας Πατρών.
Λόγω των αναταραχών που επεκράτησαν εξαιτίας του εμφυλίου η ποσότητα αυτή δεν καταναλώθηκε και παρέμεινε σε δρύινα βαρέλια των 10.000 λίτρων.
Ο οινοπνευματικός βαθμός τους ήταν τότε περίπου 14.2% και το πολύ υψηλό μπωμέ της επέτρεπε να διατηρηθεί χωρίς μεγάλες μεταβολές.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, δηλώνεται στο Υπουργείο Γεωργίας και στο

Γενικό Χημείο του κράτους. Το 1985 αναγνωρίζεται σαν Μαυροδάφνη Πατρών από την διεύθυνση χημικών υπηρεσιών Αχαΐας. Σήμερα έχουν απομείνει περί τους 10 τόνους από την παλιά Μαυροδάφνη την οποία ο γιος και τα εγγόνια του ιδρυτή της εταιρίας φυλάσσουν σαν πολύτιμη κληρονομιά. Με την εμφιάλωση 1.200 φιαλών Μαυροδάφνης 1944, η εταιρία γιόρτασε την είσοδο στην νέα χιλιετία και προσέφερε στην Ελληνική αγορά το παλαιότερο κρασί.
Η Μαυροδάφνη Πατρών είναι ένα γλυκό κρασί επιδόρπιο. Την Μαυροδάφνη Καρέλα του 1944 συνιστάται να την απολαύσετε σκέτη, μπορείτε όμως να τη δοκιμάσετε με φρούτα, κέικ η βραστά κάστανα. Εμφιαλώθηκε σε 1.200 φιάλες.

Το χρώμα της είναι πλέον σκούρο κεχριμπαρένιο, έχοντας «σπάσει» όμορφα με το χρόνο. Στη μύτη, η μακρόχρονη παλαίωση της έχει χαρίσει πολλά εναλλασσόμενα επίπεδα αρωμάτων που παραπέμπουν σε γιορτινά μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα, βότανα, καραμέλα, κακάο. Τα αρώματα αυτά εξελίσσονται και στο στόμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από εξαιρετική κομψότητα, επιδεικνύοντας μία όμορφη μεταλλικότητα και μία αμυδρή υποψία τανινών. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το κρασί είναι πολύ διακριτικά γλυκό.

Η συγκεκριμένη Μαυροδάφνη πρέπει να καταναλωθεί σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί τα αρώματα και οι γεύσεις της είναι, πλέον, ιδιαίτερα λεπτά. Προτείνετε να την απολαύσετε σκέτη, ή  – με φρεσκο-καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς (όχι αλατισμένους), αλλά και με καλή μαύρη σοκολάτα

Κατηγορία

Φιάλη Γλυκός

Οινοποιός

Κτήμα Καρελλά

Ποικιλία

Μαυροδάφνη