58,00€
Στην τιμή της φιάλης συμπεριλαμβάνετε και ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που βοηθά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του κρασιού. Διαβάστε περισσότερα
Προέρχεται σίγουρα από κάποια ποικιλία της μεγάλης οικογένειας των Μοσχάτων. Τόπος προέλευσής τους θεωρείται η Μικρά Ασία. Είναι ποικιλίες λευκές, ερυθρωπές, ερυθρές με πολύ δυνατό πρωτογενές άρωμα. Η ποικιλία των κρασιών που παράγονται είναι πολύ μεγάλη. Οι πιο γνωστές ποικιλίες είναι το Λευκό Μοσχάτο, το Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Μοσχάτο Αμβούργου. Το Μοσχάτο Σπίνας καλλιεργείται σε πολύ μικρή έκταση στην περιοχή των Χανίων και μεταφυτεύθηκε με σκοπό τη διάσωση και την αξιολόγησή του.
Οινοποίηση: Τα σταφύλια αφήνονται να φτάσουν σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης, συλλέγονται και «λιάζονται» για 7 ημέρες με αποτέλεσμα την μείωση της υγρασίας του καρπού και την αύξηση της συγκέντρωσης των ζαχάρων. Ακολουθεί η έκθλιψη και πίεση του καρπού.
Χαρακτηριστικά: Χρώμα έντονο χρυσαφί με κίτρινες ανταύγειες. Το πολύπλοκο μπουκέτο του εντυπωσιάζει αφού τα ποικιλιακά αρώματα δένουν με τα αρώματα της παλαίωσης. Αρώματα εσπεριδοειδών, ανανά και grapefruit ενώνονται με αρώματα μελιού και χαμομηλιού. Στο στόμα εμφανίζει πολύ καλή δομή, πλούσια λιπαρή γεύση με μεγάλης διάρκειας επίγευση.
Αρμονία Γεύσεων: Πίνεται πολύ ευχάριστα ως απεριτίφ.
Δυναμικό Παλαίωσης: 10 χρόνια.
Σερβίρεται στους 6 – 8 °C.
| Κατηγορία | Φιάλη Γλυκός |
|---|---|
| Οινοποιός | Κτήμα Μπουτάρη |
| Ποικιλία | Μοσχάτο Σπίνας |