60,00€
Στην τιμή της φιάλης συμπεριλαμβάνετε και ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που βοηθά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του κρασιού. Διαβάστε περισσότερα
Ποικιλία: Semillon
Προσωπικότητα: χρώμα σε αντιστοιχία με τα αρώματα σύκου, μελιού, λουλουδιών ακακίας, κεριού μέλισσας.
Στόμα μαλακό και ώριμα φρουτώδες, ισορροπημένο και αρμονικό.
Συνοδεύει: foie gras, μπλέ τυριά, αλλά και μια πλούσια τούρτα black forest.
Για την ιστορία, στη Γαλλία στα χωριά Σοτέρν και Μπαρσάκ, που ήδη από τον 17ο αιώνα αποκτούσαν φήμη για το γλυκό κρασί τους από υπερώριμα σταφύλια σχεδόν στην αρχή του σαπίσματος. «Ο 19ος αιώνας ήταν η πραγματική αποκάλυψη. Αρχικά, ήταν η συγκομιδή του 1836, που έγινε ύστερα από παρατεταμένες βροχές σε ένα σχεδόν σάπιο σταφύλι. Στη συνέχεια, αυτή του 1847, όταν ο μαρκήσιος Ντε Λιρ-Σαλίς, ιδιοκτήτης του μυθικού Σατό ντ’ Ικέμ, επιστρέφοντας καθυστερημένα από τη Ρωσία, τρύγησε επιλέγοντας από μια παραγωγή ολοκληρωτικά προσβεβλημένη και σχεδόν σάπια. Τα κρασιά που παράχθηκαν είχαν ξεχωριστά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και οι συγκεκριμένες χρονιές κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν ως μοναδικές».
| Κατηγορία | Φιάλη Γλυκός |
|---|---|
| Ποικιλία | Semillon |
| Οινοποιός | Cordier |