Κατάστημα

Οροπέδιο, Κτήμα Μπουτάρη

39,00


Στην τιμή της φιάλης συμπεριλαμβάνετε και ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που βοηθά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του κρασιού. Διαβάστε περισσότερα

Τιμή φιαλης για το σπίτι:13 €

Στο Οροπέδιο της Μαντίνειας, ανάμεσα στα βουνά Μαίναλο, Ολίγυρτος, Πάρνωνας και Αρτεμίσιο, απλώνεται η επικράτεια του Μοσχοφίλερου. Εκεί, σε υψόμετρο 650 μέτρων, και με συντεταγμένες τη γνώση και τη φροντίδα, η Οινοποιία Μπουτάρη διάλεξε να φυλάξει ένα πολύτιμο μυστικό: το «Οροπέδιο Μπουτάρη». Το αποτέλεσμα 88 χρόνων σταθερής ενασχόλησης με το Μοσχοφίλερο από ειδικά επιλεγμένα αμπέλια.

Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση με σύντομη παραμονή σε βαρέλια

Δυναμικό Παλαίωσης: 5-7 χρόνια

Χαρακτηριστικά: Βαθύ λευκό, υποκίτρινο χρώμα

Αρώματα: Μεγάλης έντασης αρώματα όπως άγριο λευκό τριαντάφυλλο και εσπεριδοειδή ενώ πλαισιώνεται από δευτερογενή αρώματα γκρέιπφρουτ.
Γεύση: Παρουσιάζει μία λιπαρότητα και εμφανίζεται πιο δεμένο με μεγαλύτερο όγκο. Ένα μοσχοφίλερο πιο γεμάτο στο στόμα από τα υπόλοιπα ενώ διακρίνεται πολύ ευχάριστα και η τυπικότητα του μοσχοφίλερου στο άρωμα του. Χαρακτηριστικό του είναι το μεγάλης διάρκειας αρωματικό τελείωμα του.
Αρμονία Γεύσεων:
Συνοδεύει άριστα σαλάτες με πολλά αρωματικά ή και φρούτα, πιάτα με σολομό, ψητά λαχανικά, καλοκαιρινά πιάτα με ψάρι ή θαλασσινά.
         Το Μοσχοφίλερο.
Αν κάποιος ψάχνει μια λευκή ελληνική ποικιλία που να υπόσχεται να δροσίσει και να φρεσκάρει, προσφέροντας ταυτόχρονα έναν πρωτόγνωρο για μεσογειακή χώρα εξωτισμό, το μοσχοφίλερο είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό και μάλιστα αυτόματα. Το χαρισματικό αυτό σταφύλι –το πιο αρωματικό από όλα τα μέλη της οικογένειας των φιλεριών, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, με το συνθετικό «μόσχο» – μπορεί στην πραγματικότητα να διαθέτει ρώγες με ερυθρωπή ή γκριζωπή φλούδα. Ωστόσο, χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για την παραγωγή ξηρών λευκών και ελάχιστων αφρωδών οίνων. Συχνά βέβαια συμμετέχει και σε χαρμάνια οίνων (ανάμεσά τους και πολλοί ΠΓΕ), όπου τα «ανεβάζει» με το μοναδικό άρωμά του.

Πυρήνας της καλλιέργειας του όψιμου μοσχοφίλερου είναι η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα το οροπέδιο της Μαντινείας. Εκεί, στα ορεινά κρύα εδάφη της περιοχής, μοσχοφίλερο-Μαντίνεια μεγαλουργούν, δίνοντας τους λευκούς οίνους ΠΟΠ Μαντίνεια. Αρκεί απλώς το ποτήρι να πλησιάσει τη μύτη και το μοσχοφίλερο χαρίζει απλόχερα τα φίνα και εξωτικά αρώματά του, με νότες λίτσι, ροδοπετάλων και λεμονανθών. Με την πρώτη γουλιά παρασύρει με την παιχνιδιάρικη διάθεση που δημιουργεί το ελαφρύ σώμα του, η γαργαλιστική οξύτητα και το πικάντικο τελείωμα. Το μοσχοφίλερο μάλιστα δεν θυσιάζει τα χαρακτηριστικά αυτά ούτε όταν οινοποιηθεί με τη μέθοδο της Καμπανίας, για να δώσει λεπτά αφρώδη κρασιά, ούτε όταν εκχυλιστεί στην περίπτωση των ροζέ κρασιών, ούτε καν όταν ωριμάσει σε βαρέλι, στις σπάνιες περιπτώσεις που οινοπαραγωγοί αποφασίσουν να του προσδώσουν πάχος και όγκο.

Εξωτικό, αναπάντεχο και γεμάτο φρεσκάδα, το μοσχοφίλερο πλημμυρίζει τις αισθήσεις, δημιουργώντας με μοναδικό τρόπο ένα αίσθημα ευφορίας και χαράς, είτε ως απεριτίφ, είτε δίπλα σε κομψά πιάτα. Κάθε νέος στην ηλικία, στη γνώση, αλλά και στη διάθεση, ανεξάρτητα από τη βιολογική του ηλικία, θα βρει στο μοσχοφίλερο το εισιτήριο για ένα υπέροχο ταξίδι! Οι δε γνώστες μπορούν να εμπιστευθούν στο μοσχοφίλερο τη χαλάρωση και την αναψυχή τους, χαμογελώντας πονηρά σε αυτήν τη σαγηνευτική ποικιλία.

Κατηγορία

Φιάλη Λευκός

Οινοποιός

Κτήμα Μπουτάρη

Ποικιλία

Μοσχοφίλερο