Κατάστημα

Κανένας Magnum,Τσάνταλης

68,00


Στην τιμή της φιάλης συμπεριλαμβάνετε και ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που βοηθά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του κρασιού. Διαβάστε περισσότερα

Τιμή φιαλης για το σπίτι: 40 €

Κατηγορίες: , .

Τα τελευταία 15 περίπου χρόνια έχουν ξεκινήσει και οι Έλληνες παραγωγοί την εμφιάλωση των κρασιών τους και σε φιάλες χωρητικότητας 1.5 λίτρου (magnum) αντί των συμβατικών (750 ml) μόνο. Έκτος όμως από το μέγεθος, ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δυο αυτών εμφιαλώσεων και πως επιδρά στο κρασί;

Το κρασί μέσα στη φιάλη παλαιώνει και εξελίσσεται χάρη στην ελάχιστη ποσότητα οξυγόνου που εισέρχεται από το φελλό. Σε μια magnum φιάλη, η αναλογία οξυγόνου – κρασιού είναι πολύ μικρότερη, εφόσον η φιάλη περιέχει τουλάχιστον διπλάσια ποσότητα κρασιού. Αυτό καθυστερεί την εξέλιξη του κρασιού και προσφέρει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και αντοχή στο χρόνο. Οι magnum φιάλες επιδέχονται μακρόχρονη παλαίωση και οι οινοποιοί εμφιαλωνουν σε αυτές τα πιο premium κρασιά τους προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερες γευστικές συγκινήσεις με την πάροδο του χρόνου.

Ένα ενδιαφέρον πείραμα πάντα είναι η δοκιμή του ίδιου κρασιού σε συμβατική και magnum φιάλη. Παρατηρήστε τη διαφορά τους στο πέρασμα του χρόνου και θα καταλάβετε γιατί κάποιοι τις προτιμούν φανατικά. Το αποτέλεσμα αυτού του πειράματος σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Η οικογένεια Τσάνταλη ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποίηση και την παραγωγή αποσταγμάτων από το 1890.

Ο Ευάγγελος Τσάνταλης, οινοποιός 2ης γενιάς και μια από τις πλέον χαρισματικές προσωπικότητες στην ιστορία της ελληνικής οινοποιίας, κατάφερε να μετατρέψει τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο brand name, συνώνυμο της καινοτομίας.  Η αναβίωση μερικών από τους πιο ξεχωριστούς αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας -όπως το Άγιο Όρος, η Χαλκιδική, η Ραψάνη και η Μαρώνεια στη Θράκη– αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του οράματος της οικογένειας Τσάνταλη. Χάρη στο πάθος και τη συστηματική επένδυση εκ μέρους της οικογένειας, σήμερα μοναδικές αμπελοοινικές παραδόσεις του τόπου μας συνεχίζουν, η βιοποικιλότητα και γηγενείς ποικιλίες διαφυλάσσονται και νέοι άνθρωποι ασχολούνται με το αμπέλι.

Σήμερα η  και η γενιά της οικογένειας Τσάνταλη συνεχίζει αυτή τη μακρά ιστορία και την πολύτιμη κληρονομιά. Η αφήγηση των ανεπανάληπτων αμπελοοινικών ιστοριών της Ελλάδας και η προώθηση οίνων και αποσταγμάτων υψηλής ποιότητας  σε όλο τον κόσμο, παραμένει η πυξίδα κάθε προσπάθειας.

Οινοποιός

Τσάνταλης

Ποικιλία

Syrah, Μαυρούδι