Προέλευση σταφυλιών: Κοιλάδα των Μουσών στις πλαγιές του Ελικώνα
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα με μοναδική μύτη ώριμων φρούτων και εντυπωσιακό μπουκέτο. Πλούσιο, ιδιαίτερο, με καλοδουλεμένες ταννίνες λόγω της παλαίωσής του σε δρύινα βαρέλια, χαρακτηριστική οξύτητα και μακριά επίγευση. Ένα μοναδικό κρασί αποκλειστικά από Μούχταρο, μια ποικιλία που υπάρχει μόνο στην Κοιλάδα των Μουσών.
Αρμονία γεύσεων: πουλερικά και ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, μαγειρευτά φαγητά
Θερμοκρασία σερβιρίσματος :16-18° C
Αμπελώνας: Σύστημα διαμόρφωσης αμπελιού διπλό Royat, κλάδεμα στα 2 μάτια, χλωρός τρύγος, μεγάλη φυλλική επιφάνεια.
Οινοποίηση: Εκχύλιση 13 ημερών με θερμοκρασία ζύμωσης 24-26° C
Παλαίωση: 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια Ermitage, Radoux και Berthomieux medium και medium plus καψίματος από τα δάση Allier και Never. Το 20% παλαιώνει σε καινούργια βαρέλια 225lit ενώ το υπόλοιπο 80% σε βαρέλια δυο και τριών ετών.
Παρατηρήσεις: Από τους παλαιούς αμπελώνες του παππού καταφέραμε να αναδείξουμε μια σπάνια και γηγενή ποικιλία, το Μουχταρο. Μια δύσκολη ποικιλία που κατάφερε να επιβιώσει αρκετά χρόνια, αναλογιζόμενοι ότι το υποκείμενο της ποικιλίας αυτής είναι προ φυλλοξήρας.





