Χρήσεις

Το κρασί είναι ένα δημοφιλές και σημαντικό ποτό που συντροφεύει και ενισχύει μία μεγάλη γκάμα Ευρωπαϊκών κουζινών, από τις απλές και παραδοσιακές μέχρι τις πιο σοφιστικέ και πολύπλοκες. Το κρασί είναι σημαντικό στην κουζίνα όχι μόνο χάρη στην αξία του ως ποτό, αλλά και σαν παράγοντας γεύσης, κυρίως σαν πλαίσιο παρασκευής φαγητών και στο ψήσιμο, καθότι η οξύτητά του δίνει ισορροπία σε φαγητά με πλούσιες σάλτσες ή γλυκά. Τα φυσικά κρασιά μπορεί να περιέχουν αλκοόλ σε μία μεγάλη γκάμα περιεκτικότητας από κάτω από 9% μέχρι πάνω από 16% ABV (Alcohol By Volume) με τα περισσότερα κρασιά να είναι στην περιοχή από 12.5%-14.5%. Τα ενισχυμένα κρασιά (συνήθως με μπράντυ) μπορεί να περιέχουν 20% αλκοόλ ή παραπάνω. Το κρασί είναι ένα αλκοολούχο ποτό που χρησιμοποιείται στο φαγητό, σαν ψυχοδραστικό φάρμακο και μερικές φορές σκόπιμα χρησιμοποιείται σαν ιατρικό φάρμακο.