52,00€ – 550,00€
Το Blue Label δημιουργείται από την ανάμειξη μοναδικών malt και grain whiskies, νέα ή παλαιωμένα, ορισμένα έως και 60 χρόνια, αυτά που επιλέγει ο Master Distiller, ανάμεσα από 7.000.000 βαρέλια το χρόνο!Είναι πλούσιο, σύνθετο, βελούδινο, με αρώματα αποξηραμένων φρούτων, μπαχαρικών, σοκολάτας, καπνού και τύρφης.Προτείνεται το σεβίρισμα σε ποτήρι “μπράντυ“, μετά από ένα ποτήρι παγωμένο νερό.Απολαύστε το σιγά-σιγά, όπως ταιριάζει σε ένα τόσο πολύτιμο ουίσκι.
Το Johnnie Walker Blue Label είναι ασύγκριτα πλούσιο και καπνιστό, με βελούδινα απαλά κύματα έντονου αρώματος.
Παρασκευάζεται από βαρέλια που επιλέγονται ένα-ένα ανάμεσα στα πιο σπάνια και εξαιρετικά ουίσκι και η εμπειρία των αισθήσεων που χαρίζει το Johnnie Walker Blue Label είναι ασύγκριτη. Φουντούκια, μέλι, sherry και πορτοκάλια γαργαλούν πρώτα τον ουρανίσκο, προτού αποκαλύψουν κρυμμένα μυστικά όπως το ginger, τα κουμκουάτ, το σανταλόξυλο και τη μαύρη σοκολάτα. Αναδύεται μια πλούσια γλυκύτητα μελιού, που συνοδεύεται από μια νότα πιπεριού και αποξηραμένων φρούτων, πριν την απίθανα μακρόσυρτη, διαρκή, ομαλή γευστική κατάληξη του τέλεια ισορροπημένου απαλού καπνού.
Για την ιστορία
Το 1867, ο γιος του John Walker, Alexander, δημιούργησε ένα εξαιρετικό blend που το ονόμασε “”Old Highland Whisky””. Ήταν η επιτομή της τέχνης του blending που συγκέρασε τις πλέον εκλεκτές γεύσεις από τις τέσσερις γωνιές της Σκωτίας για να δημιουργήσει κάτι σπάνιο και εξαιρετικό. Το Johnnie Walker Blue Label αποτελεί φόρο τιμής στο Old Highland Whisky του Walker. Είναι μια δήλωση αριστείας που παραμένει πιστή στη διάνοια του ονόματος Walker.
Το Johnnie Walker Blue Label έχει κατακτήσει πολλά σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων έξι χρυσά Le Monde Selection Grand Golds και τρία Double Golds στο διαγωνισμό San Francisco World Spirits Competition.
Παρασκευή whisky
Η παραγωγή του σκωτσέζικου ουίσκι είναι μια αρχαία τέχνη που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου από μια οικοτεχνία σε μια επακριβή διεργασία.
Η διαδικασία παρασκευής του ουίσκι ξεκινά με τα δημητριακά. Τα δημητριακά έχουν υψηλή περιεκτικότητα άμυλου που πρέπει να μετατραπεί σε διαλυτά σάκχαρα προκειμένου να δημιουργηθεί το αλκοόλ. Αυτό συμβαίνει ως φυσική διεργασία κατά τη βλάστηση, οπότε προστίθεται ζεστό νερό και το μείγμα θερμαίνεται έως ότου το δημητριακό θεωρήσει ότι ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται molting.
Η διαδικασία ανάπτυξης σταματά αποξηραίνοντας τα δημητριακά σε φούρνο. Οροσμένες φορές χρησιμοποιείται καπνός τύρφης ως βοήθημα της διαδικασίας ξήρανσης και για να επηρεάσει τη γεύση. Τα δημητριακά κατόπιν αλέθονται σε έναν μύλο ώστε να μπορέσουν να αναμειχθούν με νερό.
Το νερό που έχει θερμανθεί αναμειγνύεται για να εκχυλιστούν τα διαλυτά σάκχαρα, και κατόπιν το ζεστό, γλυκό νερό που προκύπτει εκχυλίζεται και αφήνεται να παγώσει. Η μαγιά προστίθεται και αρχίζει η ζύμωση, δημιουργώντας ένα είδος μπίρας.
Ακολουθεί διπλή απόσταξη αυτής της μπίρας προκειμένου να ελαττωθεί η περιεκτικότητα σε νερό και να αυξηθεί η συγκέντρωση αλκοόλ και γεύσης. Η απόσταξη περιλαμβάνει το βρασμό του υγρού σε ένα μεγάλο δοχείο που ονομάζεται άμβυκας και ο οποίος συνήθως είναι από χαλκό. Λέγεται ότι η “σύμπραξη μεταξύ του χαλκού και του υγρού είναι ο καταλυτικός παράγοντας της γεύσης”.
Το προϊόν της διαδικασίας απόσταξης μεταφέρεται σε ειδικά επεξεργασμένα δρύινα βαρέλια για να ωριμάσει επί τουλάχιστον τρία χρόνια προτού να μπορεί νόμιμα να ονομάζεται Scotch Whisky.