15,00€ – 150,00€
Παράγεται στη Γαλλία. Θεωρείται η σαμπάνια της βότκας. H Ciroc είναι η πρώτη βότκα που παράγεται από σταφύλια. Αποστάζεται 5 φορές, για εξαιρετικά απαλή και ευγενική φρέσκια γεύση άγνωστη μέχρι τώρα στο χώρο της βότκας. Φρέσκα, φρουτώδη αρώματα με ελαφριά, απαλή γεύση σταφυλιού. Ιδανική για ¨on the rocks¨ μαρτίνι και ¨mixability¨.
Για την Ιστορία
Η βότκα είναι διαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών (σιταριού, κριθαριού, σίκαλης ή μίγματος) αλλά και άλλων υλών όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη.
Η λέξη προέρχεται από τη σλαβική λέξη “voda” που σημαίνει “νερό”. Βότκα είναι στα ρώσικα το “νεράκι“.
Εκτός από τους διάφορους τύπους αρωματικών ουσιών, η βότκα αποτελείται από νερό και οινόπνευμα. Η βότκα έχει συνήθως περιεκτικότητα σε οινόπνευμα που κυμαίνεται από 35% ως 50% vol. Η κλασική ρωσική βότκα έχει περιεκτικότητα 40% vol. Αυτό αναφέρει η έρευνα του Μεντελέγιεφ το 1894. Σύμφωνα με το Μουσείο Βότκας στην Αγία Πετρούπολη, ο Μεντελέγιεφ βρήκε ότι το τέλειο ποσοστό είναι 38%. Βάσει του αμερικανικού ομοσπονδιακού νόμου, η ελάχιστη περιεκτικότητα οινοπνεύματος της βότκας είναι 40% vol., ενώ στην Ευρώπη το ελάχιστο είναι 37,5%.
Η βότκα καταναλώνεται σκέτη, αλλά η αύξηση της δημοτικότητάς της οφείλεται στα κοκτέιλ και άλλα μικτά ποτά, όπως το Bloody Mary και το Martini.