Κατάστημα

Martini Bianco

7,0075,00


Ευκολόπιοτο και αρωματικό, απαλό και γλυκό, είναι το ποτό των πάρτυ ήδη από το 1910. Με βάση ιταλικά ξηρά κρασιά, κάποια γλυκύτητα από επεξεργασμένη ζάχαρη σε ανάμιξη με βανίλια και αρωματικά βότανα, δημιουργούν το συνώνυμο του vermouth για όλο σχεδόν τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός προϊόντος: n/a. Κατηγορίες: , , .

MARTINI BIANCO – Βερμούτ Άσπρο

Αποτελεί το τέλειο συστατικό για αναμίξεις ποτών. Κομψό, λεπτεπίλεπτο, με ανοιχτό χρώμα, φρέσκα φρουτώδη αρώματα, σε συνδυασμό με ένα οξύ, χαρακτηριστικό άρωμα.

Η ιστορία αρχίζει τη ρωμαϊκή εποχή, όταν τελειοποιήθηκε η ανάμιξη του κρασιού με μεσογειακά βότανα. Με τον καιρό η βόρεια Ιταλική επαρχία του Piedmont έγινε το κέντρο αυτής της τέχνης.

Το 1863 οι Alessandro Martini και Luigi Rossi ίδρυσαν την MARTINI με στόχο τη δημιουργία ενός νέου στυλ αρωματικού ποτού. Η επιτυχία ήταν άμεση, και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα σεπαγκόσμιο επίπεδο.

Οι θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί για την προέλευση του κοκτέιλ Μαρτίνι είναι τόσες πολλές όσοι και πατέρες κάθε νίκης. Λέγεται ότι προέρχεται από ένα παλιό καλιφορνέζικο κοκτέιλ με το ισπανόφωνο όνομα Μαρτίνεθ. Οι Ιταλοί αποκηρύττουν μετά βδελυγμίας την θεωρία και υποστηρίζουν ότι προέρχεται από την εταιρεία Μαρτίνι και Ρόσι, η οποία από τον 19ο αιώνα εξήγαγε βερμούτ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το εντεινόμενο χάσμα πάει να γεφυρώσει ένας διάσημος μπάρμαν του ξενοδοχείου Νίκερμποκερ, Μαρτίνι Άρμα Ντι Τάγκια. Τα διλήμματα για την προέλευση πάντως ουδόλως φαίνεται να απασχολούν τους aficionados του κοκτέιλ όπως τον Λουίς Μπουνιουέλ που έλεγε ότι «το καλύτερο Μαρτίνι φτιάχνεται όταν μια ηλιαχτίδα περάσει μέσα από το τζίν για ν’ αγγίξει λίγο το βερμούτ».