38,00€
Στην τιμή της φιάλης συμπεριλαμβάνετε και ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που βοηθά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του κρασιού. Διαβάστε περισσότερα
Αφρώδης οίνος ρετσίνα, methode traditionnelle.
Ποικιλία: Σαββατιανό 100%.
Οινοποίηση: Πρώιμος τρύγος της ποικιλίας Σαββατιανό δίνει χυμό πλούσιο σε οξέα και χαμηλό pH.
Για το κρασί βάσης χρησιμοποιείτε ο πρόρογος, δηλαδή ποσότητα γλεύκους που αντιστοιχεί μόλις στο 30% των σταφυλιών που οινοποιούνται. Ακολουθεί στατική απολάσπωση στους 10℃ και ελεγχόμενη ζύμωση στους 17℃.
Στη ζύμωση προστίθεται ρητίνη πεύκου ιδιαίτερα αρωματική από πευκοδάση της Αττικής. Μετά τη διαύγαση του κρασιού ακολουθεί δεύτερη ζύμωση στη φιάλη με τη κλασσική μέθοδο παραγωγής αφρωδών. Το αφρώδες κρασί ωριμάζει για 6 μήνες στις φιάλες (sur lies fines).
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Xρώμα λεμονί με λεπτές επίμονες φυσαλίδες, τα αρώματα συνθέτουν ένα απολαυστικό μεσογειακό κύμα.Η μύτη διατηρεί τον ωραίο βοτανικό χαρακτήρα και τον υποστηρίζει με τη σπιρτάδα του διοξειδίου και το νεύρο της οξύτητας. Αναδεύοντας το κρασί παρουσιάζει αρωματικό πλούτο.Απόλυτη ισορροπία φρούτου (ροδάκινου, μήλου, γκρέιπφρουτ, αχλαδιού και υπόνοιες λεμονιού) και βοτάνου (ολόφρεσκου καταπράσινου δενδρολίβανου, νυχτολούλουδου, μικρών λευκών ανθών), υποστηριζόμενα και ενισχυόμενα από φίνα αρώματα ρετσινιού, μεταφρασμένα σε νόστιμη μαστίχα και πεύκο, χωρίς να σε εγκαταλείπει σε κανένα σημείο η αίσθηση γλυκύτητας.Εντυπωσιακή μύτη !
Στόμα παχύ με πλούτο, και με το ανθρακικό να είναι εμφανέστατο και ζωηρό. Ο ρετσινάτος χαρακτήρας του είναι πολύ πιο άμεσα αναγνωρίσιμος στο στόμα και με την οξύτητα εκεί που πρέπει, παρ’ όλο που προσπαθεί να μπερδέψει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι “ακούγεται” περισσότερο από όσο “φωνάζει” πραγματικά λόγω του παιχνιδιάρικου ανθρακικού του, δίνοντας έτσι στο κρασί υψηλά επίπεδα φρεσκάδας. Γεύση φρούτου, ρετσινιού, μαστίχας και νύξεις ψημένου ψωμιού, χαμηλό αλκοόλ και φρεσκάδα, συνθέτουν το γευστικό του προφίλ.
Άκρως ρετσινάτη επίγευση, μακρότατη που δεν θέλει με τίποτα να σε αφήσει ήσυχο, με κάποιες πικρές καταλήξεις που τονώνει το δροσερό και ξεδιψαστικό μοτίβο του.
Μύτη και στόμα κάνουν καλή παρέα στους περισσότερους θαλασσινούς μεζέδες και τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.
Απολαύστε το στους 8 ℃.
Για την ιστορία
Η οικογένεια Νικολού παραδοσιακά ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί όπου με τα μέσα της εποχής παρήγαγε βαρελίσια ρετσίνα από Σαββατιανό. Το παραδοσιακό πατητήρι για το πάτημα των σταφυλιών με τα πόδια, η στροφιλιά, τα κοφίνια μεταφοράς των σταφυλιών από το αμπέλι, η χειροκίνητη αντλία, τα δρύινα βαρέλια των οκτακοσίων οκάδων, οι μυρωδιές της ζύμωσης του μούστου, ήταν το περιβάλλον που ο Βασίλης Νικολού μεγάλωσε.
Το 1983 πήρε το Πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων, το 1987 το πτυχίο Χημείας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας και την Οινολογική επάρκεια, ολοκληρώνοντας και τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Οινολογία.
| Οινοποιός | Κτήμα Νικολού |
|---|---|
| Ποικιλία | Σαββατιανό |
| Κατηγορία | Φιάλη Αφρώδης |