8,00€ – 85,00€
Η Olmeca Blanco, εμφιαλώνεται φρέσκια, κατευθείαν από το αποστακτήριο και χωρίς να έχει παλαιωθεί, αποτελεί ιδανική επιλογή για δροσερά κοκτέιλ margarita. H τεκίλα Olmeca είναι απλά μοναδική. Από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της, ως τις εξαιρετικά προσεγμένες διαδικασίες παραγωγής στα υψίπεδα του Μεξικού, όλα συκλίνουν σε ένα απόσταγμα απόλυτα διαυγές και αγνό, με την αυθεντική γεύση της πραγματικής τεκίλα.
Η Τεκίλα Olmeca έχει κληρονομήσει το όνομα της από τους αρχαίους και πρώτους αποίκους του Μεξικού, τους Olmecs.
Παράγεται από την καλύτερη μπλε αγαύη «Tequilana Weber», που καλλιεργείται στη μαγική περιοχή του Ορεινού Jalisco ή αλλιώς Los Altos, σε υψόμετρο 2.100μ από τη θάλασσα. Η παραγωγή της γίνεται αποκλειστικά στο ιδιόκτητο αποστακτήριο Destilleria Colonial, στη πόλη Arandas του Jalisco.
Η παρασκευή της ακολουθεί μια προσεκτική διαδικασία παραδοσιακής παραγωγής που αντανακλά μια παράδοση 3.000 ετών.
Σήμα κατατεθέν της μεξικανικής γευστικής παράδοσης, η Olmeca δίνει ζωή στις νύχτες και ξυπνά το μυστήριο μέσα μας!
Για την ιστορία
Η τεκίλα είναι απεσταγμένο αλκοολούχο ποτό που προέρχεται από το φυτό μπλε αγαύη (Agave tequilana), κυρίως από την περιοχή γύρω από την πόλη Τέκιλα, περίπου 65 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τη Γουαδαλαχάρα και στα υψίπεδα (Λος Άλτος) στα βορειοδυτικά της μεξικανικής πολιτείας Χαλίσκο. Αν και είναι ένα είδος μεσκάλ, η σύγχρονη τεκίλα χρησιμοποιεί μόνο μπλε αγαύη και διακρίνεται για τον τοπικό χαρακτήρα της. Η τεκίλα συνήθως έχει 38-40% ABV, αλλά μπορεί να παραχθεί με 31% έως 55% περιεχόμενο οινοπνεύματος.
Οι Αζτέκοι έφτιαχναν αλκοολούχα ποτά από τη ζύμωση αγαύης. Όταν οι Ισπανοί κονκισταδόρες ξέμειναν από μπράντι, απέσταξαν αγαύη, παράγοντας ένα από τα πρώτα αποσταγμένα ποτά της Βόρειας Αμερικής. Η τεκίλα άρχισε να παράγεται στην περιοχή της πόλης Τεκίλα, η οποία επισήμως ιδρύθηκε το 1656. Ο Χοσέ Κουέρβο (Jose Cuervo) ήταν ο πρώτος ο οποίος παρήγαγε εμπορικά τεκίλα. Οι πρώτες εξαγωγές στις ΗΠΑ έλαβαν χώρα στο τέλος του 19ου αιώνα, ενώ δημοφιλία του ποτού αυξήθηκε κατά τον 20ό αιώνα.
Σύμφωνα με τους μεξικανικούς νόμους, η Τεκίλα μπορεί μόνο να παρασκευαστεί στην πολιτεία Χαλίσκο, αλλά και σε περιορισμένες περιοχές των πολιτειών Γουαναχουάτο, Μιτσοακάν, Ναγιαρίτ και Ταμαουλίπας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν ότι τα ποτά που ονομάζονται «τεκίλα» μπορούν να παραχθούν μόνο στο Μεξικό, αλλά ύστερα από συμφωνία το 2006 χύμα ποσότητες μπορούν να σταλούν για να εμφιαλωθούν στις ΗΠΑ.
| Κατηγορία | Μπουκάλι 700ml, Ποτήρι 65ml |
|---|