Καλλιέργεια: Η ποικιλία είναι εγκατεστημένη σε υψόμετρο που αγγίζει τα 250m. Γραμμική μορφή αμπελώνα, εδάφη με ελαφριά κλίση και προσανατολισμό από Βορρά προς Νότο για την καλύτερη ωρίμανση των σταφυλιών.
Ημερομηνία τρύγου: Αρχές Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση– Ωρίμαση: Ακολουθείται η μέθοδος κρυοεκχύλισης ενώ οι θερμοκρασίες ζύμωσης διαφέρουν για κάθε αγροτεμάχιο ξεχωριστά προκειμένου να εξασφαλίσουμε στο μέγιστο όλη την αρωματική παλέτα του Sauvignon Blanc. Ωριμάζει σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια για την αποφυγή της πρόωρης γήρανσης των αρωμάτων. Παράλληλα εφαρμόζουμε batonnage με φίνες οινολάσπες .
Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 5-6 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό ταίριασμα: Σσυνοδεύει θαλασσινά, λιπαρά ψάρια, καπνιστό σολομό, λευκά κρέατα και πουλερικά με ελαφρές σάλτσες.
Πίνεται στους 10-12οC




