27,00€
Στην τιμή της φιάλης συμπεριλαμβάνετε και ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που βοηθά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του κρασιού. Διαβάστε περισσότερα
Εξαντλημένο
Ποικιλιακή Σύνθεση: Pinot Noir 100%..
Περιοχή / Αμπελοτόπι: Αμπελουργική ζώνη Ορεινής Αιγιαλείας. Αμπελώνας (9 ετών) σε υψόμετρα 640 έως 700 μέτρων.
Οινοποίηση / Παλαίωση: Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 4 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση. Παλαίωση στη φιάλη για τουλάχιστον 4 μήνες.
Γευστικά χαρακτηριστικά: Φωτεινό ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι με πορφυρές και μωβ ανταύγειες.
Στην μύτη δροσερά αρώματα κόκκινων φρούτων με το δαμάσκηνο και το κεράσι σαν μόλις να τα έκοψες. Φράουλα σε πιο μαρμελαδένια μορφή, φραγκοστάφυλο και βατόμουρο συμπληρώνουν την φρουτένια πλευρά του χαρακτήρα του. Από εδώ και πέρα, ελαφρά ζωική αίσθηση μπέικον και δέρματος, νύξεις γραφίτη και γλυκόριζας ολοκληρώνουν το όμορφο σύνολο.
Μέτριου όγκου σώμα, το ίδιο δροσερό όσο η μύτη, με φίνα φρουτένια αρώματα που υποστηρίζονται από τις απαλές τανίνες και την ισορροπημένη οξύτητα. Κεράσι, φράουλα και φραγκοστάφυλο έχουν τον πρώτο λόγο, με τη γλυκόριζα να συμπληρώνει το ευχάριστο και ευκολόπιοτο σύνολο. Η καλής διάρκειας φρουτένια επίγευση αφήνει το κεράσι στο στόμα για ώρα. Απόλαυσέ το ελαφρώς δροσερό στους 15 βαθμούς.
Αρμονία: Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδύασέ το με ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, burger σολομού, κόκκινα κρεατικά στη σχάρα ή έναν ζουμερό μουσακά
Ιδανική απόλαυση στους 15º C
Για την Ιστορία
Μια από τις πλέον κοσμοπολίτικες ποικιλίες παγκόσμια βρίσκει τον δρόμο της στον ελληνικό αμπελώνα σε μια εκδοχή που διαφέρει τελείως από τις ελάχιστες ήδη υπάρχουσες. Άλλωστε το να καταπιαστείς με το Pinot Noir είναι μια πρόκληση από μόνο του. Δύσκολο τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην οινοποίηση, αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τους ριψοκίνδυνους οινοπαραγωγούς που μαγεύονται από τα μαγευτικά αρώματα και τις γεύσεις του όταν το πετύχεις στα καλύτερά του.
Για πρώτη φορά χωρίς πέρασμα από βαρέλι, το Pinot Noir έδωσε στα χέρια της οινολόγου Βασιλικής Ακριώτου και του Γιώργου Κόλλια ένα κόκκινο κρασί φίνο και λεπτεπίλεπτο. Τα ορεινά αμπέλια στα βουνά της Αιγιαλείας γέννησαν τον Ορειβάτη 2017 του Οινοποιείου Ακριώτου. Μια πιο ανάλαφρη εκδοχή της αγαπημένης «Βουργουνδέζικης» ποικιλίας από αυτές που έχουμε δει ως τώρα δείχνει ότι ίσως και να είναι ο χαρακτήρας που της ταιριάζει.
Κρασί πασπαρτού για τις ζεστές (-) μέρες που έρχονται, μην το φοβηθείς καθόλου δίπλα σε πιάτα από bbq έως μουσακά και από ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες έως σολομό στα κάρβουνα. Αλλά και μόνο του, το Ορειβάτης 2017 Ερυθρό του Οινοποιείου Ακριώτου είναι από εκείνα που δροσερά μπορούν να σου κάνουν παρέα όλο τον χρόνο.
Φωτεινό ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι με πορφυρές και μωβ ανταύγειες.
Στην μύτη δροσερά αρώματα κόκκινων φρούτων με το δαμάσκηνο και το κεράσι σαν μόλις να τα έκοψες. Φράουλα σε πιο μαρμελαδένια μορφή, φραγκοστάφυλο και βατόμουρο συμπληρώνουν την φρουτένια πλευρά του χαρακτήρα του. Από εδώ και πέρα, ελαφρά ζωική αίσθηση μπέικον και δέρματος, νύξεις γραφίτη και γλυκόριζας ολοκληρώνουν το όμορφο σύνολο.
Μέτριου όγκου σώμα, το ίδιο δροσερό όσο η μύτη, με φίνα φρουτένια αρώματα που υποστηρίζονται από τις απαλές τανίνες και την ισορροπημένη οξύτητα. Κεράσι, φράουλα και φραγκοστάφυλο έχουν τον πρώτο λόγο, με τη γλυκόριζα να συμπληρώνει το ευχάριστο και ευκολόπιοτο σύνολο. Η καλής διάρκειας φρουτένια επίγευση αφήνει το κεράσι στο στόμα για ώρα.
Απόλαυσέ το ελαφρώς δροσερό στούς 16 βαθμούς.
| Κατηγορία | Φιάλη Ερυθρός |
|---|---|
| Οινοποιός | Κτήμα Ακριώτου |
| Ποικιλία | Pinot Noir |