Κατάστημα

Κτήμα Γρηγοριάδης, BARBERA

45,00


Στην τιμή της φιάλης συμπεριλαμβάνετε και ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που βοηθά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του κρασιού. Διαβάστε περισσότερα

Τιμή φιάλης για το σπίτι: 18 €

Από το Piedmont της Ιταλίας, η Barbera προσγειώνεται στη Χαλκιδική! Οι Οίνοι Γρηγοριάδης προσαρμόζουν την ποικιλία της βορείου Ιταλίας στο μεσογειακό κλίμα, καλλιεργώντας την διαφορετικά στη Χαλκιδική και οινοποιώντας μια single vineyard Barbera Η Barbera είναι κόκκινο κρασί και παράγεται από σταφύλια του ιδιόκτητου αμπελώνα, στην περιοχή Αγρόκτημα Ροδόκηπου, Ν Σιλάτων σε μέσο υψόμετρο 90 μέτρων με προσανατολισμό Βορρά- Νότο σε έδαφος αργιλοαμμώδες. Εντός του αμπελώνα είναι φυτεμένοι δύο επιλεγμένοι κλώνοι, με σκοπό τον συνδυασμό όλων των γενετικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας.

900 kg ανά στρέμμα, με μέση απόδοση 70% σε μούστο, περίπου στα 630 lit οίνου.

Ο τρύγος πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με συλλογή χειρός σε περιέκτες των 20 kg και διαλογή εντός του αμπελώνα.

Η αλκοολική ζύμωση διεξάγεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ελεγχόμενης θερμοκρασίας, προωθώντας την παρατεταμένη παραμονή των στεμφύλων με τον μούστο. Εν συνεχεία η μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται αμέσως μετά τον Οκτώβριο. Η παλαίωση του οίνου γίνεται κυκλικά σε ξύλινα βαρέλια Ακακίας των 400 lit, για έξι μήνες και μερικώς στην δεξαμενή, ώστε να προκύψει ένα ενδιαφέρον υβρίδιο των δύο προφίλ. Τέλος ολοκληρώνεται η διαδικασία παραγωγής με ελάχιστη εξάμηνη παραμονή εντός της φιάλης- αναγωγική παλαίωση.

Αρωματικό προφίλ Barbera

Οίνος χρώματος ερυθρού, με έντονες μωβ ανταύγειες, χαρακτηριστικές της ποικιλίας. Άρωμα σύνθετο και ανθικό, με νότες άγριου βύσσινου, κεράσι, μύρτιλου και λεβάντα. Χαρακτηριστικός ο καπνός και το δέρμα, παρουσιάζεται γεμάτο, αρμονικό, με επίμονη ευχάριστη επίγευση.

Επιδέχεται μακρά παλαίωση

Συνοδεύει κυνήγι, ανατολίτικη κουζίνα, πιάτα με άγρια μανιτάρια, παλαιωμένα τυριά.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος  16 – 18 °C

Κατηγορία

Φιάλη Ερυθρός

Οινοποιός

Κτήμα Γρηγοριάδης

Ποικιλία

Barbera