Κατάστημα

Έντεχνος, Βαένι-Νάουσα,

39,00


Στην τιμή της φιάλης συμπεριλαμβάνετε και ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που βοηθά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του κρασιού. Διαβάστε περισσότερα

Τιμή φιαλης για το σπίτι:12 €

Μία από τις πλέον εξελιγμένες ελληνικές μονάδες παραγωγής κρασιού είναι ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός VAENI – Νάουσα

Αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της παραγωγής στην περιοχή της Νάουσας, φημισμένης για το καλό κόκκινο κρασί της. Η αγάπη για το καλό κρασί, η πείρα και το μεράκι των 200 αμπελουργών – μελών του VAENI-Νάουσα, «παντρεμένα» με την πιο προηγμένη τεχνολογία, εγγυώνται για την ποιότητα των κρασιών του που προέρχονται κυρίως από την κατ’ εξοχήν Ελληνική ποικιλία του Βορειοελλαδίτικου χώρου, το «Ξινόμαυρο».

Περί οίνου: Να το πιεις σαν κορίτσι στο ποτήρι… ένα κρασί περίτεχνης συνεύρεσης merlot – ξινόμαυρου από αμπελώνες της περιοχής όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Ονομασία : Στα αρχαία χρόνια, Ημαθία, που σήμαινε αμμώδης παραλία, ονομαζόταν η περιοχή που εκτεινόταν μεταξύ των ποταμών Αξιού και Αλιάκμονα.

Οινοποίηση :Επιλεγμένοι αμπελώνες, προσεκτική συγκομιδή σε δοχεία των 20 κιλών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και το σπάσιμο των σταφυλιών κατά την μεταφορά.

Κλασική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης. Η εκχύλιση επιτυγχάνεται σε 5-6 ημέρες, στους 25-28οC. Ακολουθεί αποζύμωση και μηλογαλακτική ζύμωση. Δημιουργία χαρμανιού πριν την παλαίωση

Παλαίωση: Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, για 12 μήνες.

Χρώμα: Ζωηρό, βελούδινο πορφυρό

Μύτη: Σύνθετο μπουκέτο, όπου αναδεικνύονται οι ομορφιές των ποικιλιών ξινόμαυρο και merlot σε συνδυασμό με τα αρώματα που προσδίδει το βαρέλι.

Γεύση: Απολαυστικό με απαλές τανίνες και φρουτώδη αρωματική γεύση.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Γύρω στους 18οC. Είναι μία απόλαυση για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς φαγητό.

Συνοδεύει: Ιδανικά κόκκινα κρέατα και τυριά

Κατηγορία

Φιάλη Ερυθρός

Οινοποιός

Βαένι Συν. Νάουσας

Ποικιλία

Merlot, Ξινόμαυρο